Yangın Kapısı Temel Açıklaması

İnsanların toplanmış evet da tekil olarak yasevimliığı umum mimarilarda yangına karşı önlemlerin güvenilir bir şekilde düzenınması zorunludur. Yalaz, ısı kadar yangın faktörlerinin insanların bulunmuş olduğu ortama ulaşımını zorlaştıracak yangın bapları kullanılmalıdır.

Yangın kapılarında bapyı heveslian ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, yeğin malzemelerden konstrüksiyonlması gerekir. Tezyinî yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en pek bapların binanın kuruluşsına makul çelik kadar malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğfiilmemiştir.

Yangın baplarının güvenlik sertifikaları da fiyatını etkileyen bir faktördür. Baplar, EN yahut UL kabil standartlara uygunluğu onaylayan sertifikalara malik olmalıdır.

Ivedili çıkış kapıları her vakit kucakin katiyetle autarı akıllıca açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Acil durumlarda insanlar binanın dışından derunine bileğil kucakinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da bapnın iteklenerek zahmetsiz bir şekilde gerelti olmaksızın autarı açılmasını sağlamlamaktır.

Yangın bapsı fiyatları, bapnın boyutuna, kalitesine, konstrüksiyon malzemesine ve gayrı faktörlere bentlı olarak değişmiş olur. ölçünlü bir yangın kapısı sinein fiyatlar vasati 1500 TL ile 2750 TL arasında değustalıkmektedir.

Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı ismi ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi gestaltda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

İçeriden dünyaarı harbi itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir taçının sarih olması ve dünyaarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Yangın baplarının dâhilen dışarıya sahih açılması gerektiği ve sadece tatbikatlar ile ivedi durumlarda kullanılması gerektiği bütün yönetmeliklerde yazsa da; çalma kadar temelı zırtlak durumlar kucakin kullanılması muhtemel yangın kapılarına önlem üzere yangın kapısı alarmı takılır.

Fakat zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda tenha yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.

İnsan yoğunluğu çokça olan, kişilerin tıknaz halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel hâl önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şart koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler ortada;

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında dirilik ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 Yangın Çıkış Kapısı an boyunca erdemli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cihetüne çın ürkü pas kolu bulunmasıdır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangından tevakki yönetmeliğine bakılırsa kaçış yolu kapılarının bina tasarruf derslikına nazaran makul bir ısı ve şule dayanımına iye olması gerekmektedir.

Yangın Kapısı Kesinlikle Tutturulmuşr? Her binanın sahip olduğu düz ve ihtiyacı nazar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi takımlar tarafından mimarilmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *